העולם הרב-ממדי של ברוקלין מגולם בצורה נפלאה על ידי ג'ני ג'קסון ברומן שלה רחוב אננס. באמצעות האמנות והיצירתיות שלה, ג'קסון מציגה בפנינו כל שכונה ייחודית ואת הדמויות שלה, ובאמצעות דבריה מעבירה אותנו לברוקלין. הסיפור מתאר את חייה של אלי לי בת ה-14, נערה אפרו-אמריקאית צעירה שמשתוקקת למצוא תחושת שייכות וקבלה, במיוחד במרקם הסוער והמשתנה של הקהילה שלה בברוקלין.
הסיפור לא רק כתוב היטב אלא גם מהורהר. הוא מלא הן באבחנות החדות של ג'קסון על הנוף המשתנה במהירות של ברוקלין והן ברגישות המכבדת שלה כלפי האנשים שבפנים. מכיוון שסיפור התבגרותה של אלי צריך להתמודד עם המאבקים בחיים האמיתיים העומדים בפני רבים במצבה כגון עוני, פשע וחלומות אבודים, האמנות וסגנון הכתיבה של הסופרת עוזרים להפיח חיים ביעילות בסוגיות המזעזעות אך הרלוונטיות שחווים רבים בעולמנו כיום.
למרות שהרומן מוביל אותנו בצדק לרגעים של עצב ובלבול, ג'קסון מצליח גם לשמור על קלילות מסוימת שנמצאת אצל אלי וחבריה. האנקדוטות בינה לבין חבריה מאלצות אותנו פתאום לזכור שהם פשוט צעירים ונהנים כמו כל בני הנוער. האופן שבו סיפורה של אלי מתעורר לחיים בגילוי הלב של חבריה הוא באמת מדהים.
לבסוף, רחוב אננס הוא שיר הלל לחיים המלכותיים בברוקלין. זהו פלא של האופן שבו חיינו מעוצבים ויכולים להתפתח באופן טבעי למרות מעמדנו הסוציו-אקונומי. היא מעודדת צעירים למצוא את מקומם ואת גרסת השמחה שלהם למרות הקשיים שכולנו מתמודדים איתם במאבקינו להתבגר ולהפוך לאנשים שאנחנו רוצים להיות.
בסך הכל, רחוב אננס הוא קריאה שלא תסולא בפז כדי לקבל פרספקטיבה אותנטית של המציאות של החיים בעיר. ספר זה צריך להיות ספר חובה כדי להרחיב את הבנתנו את המעמד הסוציו-אקונומי ואת העולמות המגוונים שכולנו חיים בהם.
קריאת ספרים היא אכן בילוי נחמד לסוף השבוע. לא חייבים תמיד לבלות עם נערות ליווי בתל אביב.